Υλοποίηση βιωματικών εργαστηρίων σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων στα πλαίσια της συνεργασίας με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κατά το σχολικό έτος 2018-2019

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ», στα πλαίσια της συνεργασίας του με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, συμμετείχε με βιωματικά εργαστήρια σε μαθητές και μαθήτριες, Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Κιλκίς. Συγκεκριμένα, κατόπιν αιτήματος για συνεργασία, πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, δίωρα βιωματικά εργαστήρια, σε συνολικά 606 μαθητές και μαθήτριες Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξης  του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς, του Γυμνασίου Καμπάνη, του Γυμνασίου Βαπτιστή και του Γυμνασίου Χέρσου.

Τα βιωματικά εργαστήρια είχαν ποικίλα θέματα όπως την αυτοεκτίμηση, την αποδοχή της διαφορετικότητας, τις σχέσεις των φύλων, την διαχείριση του άγχους, τη λήψη αποφάσεων και τις αλλαγές. Επίσης, στους μαθητές και στις μαθήτριες της Α΄ Τάξης του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς πραγματοποιήθηκαν δίωρα βιωματικά εργαστήρια με θέματα την αποδοχή της διαφορετικότητας και την πρόληψη της επιθετικής συμπεριφοράς. Τα συγκεκριμένα βιωματικά εργαστήρια είχαν την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων για την σχολική χρονιά 2018-2019.