«Παραμένουμε μαζί, παραμένουμε συνδεδεμένοι»: Η νέα διαδικτυακή δράση του Κ. Π.

Μέσα σε μια νέα για όλους και όλες μας καθημερινότητα, συχνά μπορεί να νιώθουμε, ότι δοκιμάζονται θεμελιώδη στοιχεία της ύπαρξής αλλά και της συνύπαρξής μας, όπως η ελευθερία, η δικαιοσύνη και η ισότητα. Αξίες και δεξιότητες όμως, όπως η αλληλεγγύη, η συμπόνια, η χαρά για την προσφορά και τη φροντίδα του Άλλου, η αγάπη και η ευελιξία έρχονται να μας θυμίσουν ότι περισσότερο ίσως από ποτέ είμαστε συνδεδεμένοι όχι μόνο με αρνητικό, αλλά και με θετικό πρόσημο. Έχοντας αυτή την αίσθηση ως βάση, θέλουμε να σας προσκαλέσουμε στη νέα μας διαδικτυακή δράση με τίτλο: «Παραμένουμε μαζί, παραμένουμε συνδεδεμένοι», στην οποία θα αξιοποιήσουμε την αφήγηση και ακρόαση παραμυθιών. Κάθε Δευτέρα θα αναρτούμε παραμύθια που διαπραγματεύονται έννοιες, αξίες ή δεξιότητες κι αφού τα ακούτε μπορείτε, μικροί/ες και μεγάλοι/ες, να μας στέλνετε ζωγραφιές, κατασκευές, κείμενα και σκέψεις που σας ενέπνευσαν τα παραμύθια στη σελίδα του ΝΗΡΕΑ στο Facebook. Ξεκινάμε, λοιπόν!

1η εβδομάδα 13-19 Απριλίου 2020. Θέμα: ελευθερία

«Η Λορέτα μαθαίνει για την ελευθερία». Μια αφήγηση εμπνευσμένη από τη σειρά βιβλίων του Axel Duwe «Οι περιπέτειες της Λορέτας της ποντικίνας». Απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους κι ενήλικες. Μια ιστορία που θα σας κάνει να αναλογιστείτε τι σημαίνει ελευθερία και ανάληψη ευθυνών. Αλήθεια, εσείς πόσα πράγματα είστε ελεύθεροι να κάνετε και νιώθετε ευγνωμοσύνη για αυτά; Στείλτε μας τις ζωγραφιές ή  και τα κείμενα σας στη σελίδα του ΝΗΡΕΑ στο Facebook. Για να ακούσετε την αφήγηση κάντε κλικ: «Η Λορέτα μαθαίνει για την ελευθερία».

«Μια φορά κι έναν καιρό ένα κλουβί». Μια αφήγηση του βιβλίου της Ροδούλας Παππά, με εικόνες Celia Chauffrey, από τις εκδόσεις Νεφέλη, από τη ραδιοφωνική εκπομπή «10 λεπτά ακόμη» του τρίτου προγράμματος της ΕΡΤ. Απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους κι ενήλικες.Ένα αλληγορικό παραμύθι που μας μιλάει για την ιδέα της ελευθερίας, αλλά και τη δύναμη μας να αλλάξουμε τον τρόπο που την αντιλαμβανόμαστε. Σας προσκαλούμε να ζωγραφίσετε ό,τι σας έκανε περισσότερο εντύπωση από την ιστορία και να μας στείλετε τις ζωγραφιές ή και τα κείμενα σας στη σελίδα του ΝΗΡΕΑ στο Facebook. Για να ακούσετε το παραμύθι κάντε κλικ: «Μια φορά κι έναν καιρό ένα κλουβί».

«Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας». Μια αφήγηση της ιστορίας «Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας» από το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι, από τις εκδόσεις Opera. Από τη ραδιοφωνική εκπομπή «Ακου μια ιστορία». Απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους κι ενήλικες. Μια ιστορία που μας εξηγεί το λόγο για τον οποίο ζούμε, όπως ζούμε και τη δυνατότητά μας να αλλάξουμε, φτάνει να το θελήσουμε… Όπως ο ελέφαντας της ιστορίας, έτσι και όλοι εμείς παραμένουμε συχνά δεμένοι με τις δικές μας αλυσίδες… Αλήθεια, ποιες είναι οι δικές σας αλυσίδες και πώς μπορείτε να τις σπάσετε; Στείλτε μας τις ζωγραφιές ή  και τα κείμενα σας στη σελίδα του ΝΗΡΕΑ στο Facebook. Για να ακούσετε την ιστορία κάντε κλικ: «Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας».