«Παραμένουμε μαζί, παραμένουμε συνδεδεμένοι»- 2η θεματική εβδομάδα: Ευτυχία

Μέσα σε μια νέα για όλους και όλες μας καθημερινότητα, συχνά μπορεί να νιώθουμε, ότι δοκιμάζονται θεμελιώδη στοιχεία της ύπαρξής αλλά και της συνύπαρξής μας, όπως η ελευθερία, η δικαιοσύνη και η ισότητα. Αξίες και δεξιότητες όμως, όπως η αλληλεγγύη, η συμπόνια, η χαρά για την προσφορά και τη φροντίδα του Άλλου, η αγάπη και η ευελιξία έρχονται να μας θυμίσουν ότι περισσότερο ίσως από ποτέ είμαστε συνδεδεμένοι όχι μόνο με αρνητικό, αλλά και με θετικό πρόσημο. Έχοντας αυτή την αίσθηση ως βάση, θέλουμε να σας προσκαλέσουμε στη νέα μας διαδικτυακή δράση με τίτλο: «Παραμένουμε μαζί, παραμένουμε συνδεδεμένοι», στην οποία θα αξιοποιήσουμε την αφήγηση και ακρόαση παραμυθιών. Κάθε Δευτέρα θα αναρτούμε παραμύθια που διαπραγματεύονται έννοιες, αξίες ή δεξιότητες κι αφού τα ακούτε μπορείτε, μικροί/ες και μεγάλοι/ες, να μας στέλνετε ζωγραφιές, κατασκευές, κείμενα και σκέψεις που σας ενέπνευσαν τα παραμύθια στη σελίδα του ΝΗΡΕΑ στο Facebook. Συνεχίζουμε, λοιπόν!

2η εβδομάδα 20-26 Απριλίου 2020. Θέμα: ευτυχία

«Πωλητής ευτυχίας». Μια αφήγηση του βιβλίου του Davide Cali, με εικόνες marco somà illustratore, από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, από τη ραδιοφωνική εκπομπή «10 λεπτά ακόμη» του τρίτου προγράμματος της ΕΡΤ. Απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους κι ενήλικες.Ένα παραμύθι που μας μιλάει για την ευτυχία και τους 1000 τρόπους που μπορεί κανείς να τη βρει. Σας προσκαλούμε να ζωγραφίσετε ό,τι σας έκανε περισσότερο εντύπωση από την ιστορία και να μας στείλετε τις ζωγραφιές ή και τα κείμενα σας στη σελίδα του ΝΗΡΕΑ στο Facebook. Για να ακούσετε το παραμύθι κάντε κλικ: «Πωλητής ευτυχίας».

«Ένα άδειο, γεμάτο βάζο». Μια αφήγηση εμπνευσμένη από μια ιστορία στο διαδίκτυο. Απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους κι ενήλικες. Η ιστορία, μας μιλά για το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε προτεραιότητες και να θυμόμαστε να κάνουμε χώρο για τα σημαντικά στη ζωή μας. Σας προσκαλούμε να σκεφτείτε εσείς πώς βρίσκετε νόημα στη ζωή σας και πώς γεμίζετε το βάζο σας με ευτυχία; Στείλτε μας τις ζωγραφιές, φωτογραφίες ή και σκέψεις σας στη σελίδα του ΝΗΡΕΑ στο Facebook. Για να ακούσετε την αφήγηση κάντε κλικ: «Ένα άδειο, γεμάτο βάζο».

«Το σύννεφο & ο άνεμος». Μια αφήγηση βασισμένη στην ιστορία της Μαρίας Βάη, περιοδικό Πρόσωπο, τεύχος 51, 2006. Απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους κι ενήλικες. Η ιστορία μιλάει για ένα σύννεφο που έψαχνε την ευτυχία και τελικά τη βρήκε. Αλήθεια, εσάς τί σας κάνει ευτυχισμένους κι ευτυχισμένες; Στείλτε μας τα κείμενα ή τις ζωγραφιές σας στη σελίδα του ΝΗΡΕΑ στο Facebook. Για να ακούσετε την αφήγηση κάντε κλικ: «Το σύννεφο & ο άνεμος».