«Παραμένουμε μαζί, παραμένουμε συνδεδεμένοι» – 3η θεματική εβδομάδα: Αγάπη

Μέσα σε μια νέα για όλους και όλες μας καθημερινότητα, συχνά μπορεί να νιώθουμε, ότι δοκιμάζονται θεμελιώδη στοιχεία της ύπαρξής αλλά και της συνύπαρξής μας, όπως η ελευθερία, η δικαιοσύνη και η ισότητα. Αξίες και δεξιότητες όμως, όπως η αλληλεγγύη, η συμπόνια, η χαρά για την προσφορά και τη φροντίδα του Άλλου, η αγάπη και η ευελιξία έρχονται να μας θυμίσουν ότι περισσότερο ίσως από ποτέ είμαστε συνδεδεμένοι όχι μόνο με αρνητικό, αλλά και με θετικό πρόσημο. Έχοντας αυτή την αίσθηση ως βάση, θέλουμε να σας προσκαλέσουμε στη νέα μας διαδικτυακή δράση με τίτλο: «Παραμένουμε μαζί, παραμένουμε συνδεδεμένοι», στην οποία θα αξιοποιήσουμε την αφήγηση και ακρόαση παραμυθιών. Κάθε Δευτέρα θα αναρτούμε παραμύθια που διαπραγματεύονται έννοιες, αξίες ή δεξιότητες κι αφού τα ακούτε μπορείτε, μικροί/ες και μεγάλοι/ες, να μας στέλνετε ζωγραφιές, κατασκευές, κείμενα και σκέψεις που σας ενέπνευσαν τα παραμύθια στη σελίδα του ΝΗΡΕΑ στο Facebook. Συνεχίζουμε, λοιπόν, με την αγάπη, που είναι τόσο σημαντική στη ζωή μας  και σας προσκαλούμε να αναγνωρίσετε τις διαφορετικές μορφές που αυτή μπορεί να έχει, και τις ευχάριστες και τις δυσάρεστες!

3η εβδομάδα 27 Απριλίου – 3 Μαΐου 2020. Θέμα: αγάπη

«Ο πρίγκιπας και το ραδίκι». Μια αφήγηση βασισμένη στην ιστορία της Γιολάντας Πατεράκη, από το βιβλίο «Η δαντελένια σκούφια της γιαγιάς», εκδόσεις Δωρικός, 1992. Απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους κι ενήλικες. Η ιστορία μιλάει για τη δύναμη της αγάπης, που χάρη σε αυτήν κάνουμε τα πιο εκπληκτικά πράγματα. Μια ιστορία που μας θυμίζει ότι ο σπόρος της αγάπης μπορεί να φυτρώσει στα πιο απίθανα μέρη, εκεί που δεν το περιμένουμε. Αλήθεια, εσείς πότε νιώθετε αγάπη; Στείλτε μας τα κείμενα ή τις ζωγραφιές σας στη σελίδα του ΝΗΡΕΑ στο Facebook. Για να ακούσετε την αφήγηση κάντε κλικ: «Ο πρίγκιπας και το ραδίκι»

 «Ο Ουφ και η Όχου». Μια ιστορία της Παυλίνας Παμπούδη από το βιβλίο «151/2 κάπως περίεργα παραμύθια» (1992), από τις εκδόσεις Κέδρος. Απευθύνεται σε μεγάλα παιδιά, εφήβους κι ενήλικες. Ένα παραμύθι που μας μιλάει για την ανεξάντλητη αγάπη της μητέρας προς το παιδί της, που, όμως, συχνά φυλακίζει και περιορίζει. Σας προσκαλούμε να ζωγραφίσετε ό,τι σας έκανε περισσότερο εντύπωση από την ιστορία και να μας στείλετε τις ζωγραφιές ή και τα κείμενα σας στη σελίδα του ΝΗΡΕΑ στο Facebook. Για να ακούσετε το παραμύθι κάντε κλικ: «Ο Ουφ και η Όχου»

«Ένα ερωτευμένο αρκουδάκι». Μια αφήγηση εμπνευσμένη από μια ιστορία στο διαδίκτυο. Απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους κι ενήλικες. Η ιστορία μας μιλά για το πόσο σημαντικό είναι να είμαστε ο εαυτός μας, να μην φοβόμαστε να δείξουμε ποιοι πραγματικά είμαστε, και να τολμάμε να εκφράζουμε την αγάπη που νιώθουμε με λόγια και με πράξεις. Σας προσκαλούμε να σκεφτείτε εσείς τι κάνετε όταν είστε ερωτευμένοι; Στείλτε μας τα κείμενα ή τις ζωγραφιές σας στη σελίδα του ΝΗΡΕΑ στο Facebook. Για να ακούσετε την αφήγηση κάντε κλικ: «Ένα ερωτευμένο αρκουδάκι»