Πρόσκληση συμμετοχής στα διαδικτυακά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» διοργανώνει διαδικτυακά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο: «Ενισχύοντας την ψυχική ανθεκτικότητα». Απευθύνονται  σε εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, ανεξαρτήτως χρόνων προϋπηρεσίας, ειδικότητας και διοικητικής θέσης. Σκοπός της παρέμβασης είναι η προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των εκπαιδευτικών και η ενίσχυση της ψυχικής τους ανθεκτικότητας, προκειμένου να υποστηριχθούν στο ρόλο τους, να φροντιστούν και να είναι σε θέση να φροντίσουν καλύτερα και τους/τις μαθητές/τριες τους.

Οι συναντήσεις διάρκειας 1,5 ώρας, θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Συγκεκριμένα, κάθε Τετάρτη, ώρες 18:30 – 20:00, για εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολεία του Δήμου Κιλκίς και κάθε Πέμπτη, ώρες 18:30 – 20:00, για εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολεία του Δήμου Παιονίας. Ξεκινούν στις 13 Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στις 18 Μαρτίου 2021.

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν. Το μόνο που χρειάζεται είναι οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο μέσω κινητού, υπολογιστή ή ταμπλετ. Συντονίστριες είναι η κα Έφη Γεωργακοπούλου και κα Μαρία Χατζηγεωργιάδου, ψυχολόγοι.

Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα μέσα σε ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης: α) να επεξεργαστούν συναισθήματα απώλειας, ανασφάλειας, φόβου και άγχους, β) να αναζητήσουν και να ενισχύσουν αξίες, πεποιθήσεις και αποθέματα που λειτουργούν ως κινητήριος δύναμη και καθοδηγούν τις επιλογές και τον τρόπο δράσης, γ) να ενισχύσουν προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες όπως αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση, αυτεπάρκεια, αναγνώριση, έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων, ενσυναίσθηση, επικοινωνία, συνεργασία, φροντίδα, δ) να ενισχύσουν ικανότητες επαναπροσδιορισμού και ιεράρχησης νέων στόχων, ε) να ενισχύσουν ικανότητες όπως η υπευθυνότητα, η ενεργή συμμετοχή, η ανάληψη πρωτοβουλιών και η αισιοδοξία και στ) να εστιάσουν στην αξιοποίηση πηγών και σχέσεων υποστήριξης.

Οι εκπαιδευτικοί για να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνουν φόρμα συμμετοχής σε αυτό το σύνδεσμο https://forms.gle/ARfUSZ5Ju9ZavNLL7 από τις 9 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2020.

Μετά τη δήλωση συμμετοχής, θα αποστέλλεται e-mail με το συμβόλαιο της ομάδας, το πρόγραμμα των συναντήσεων και αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο σύνδεσης στην πλατφόρμα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων για κάθε ομάδα 12 άτομα.