Πρόσκληση συμμετοχής στα διαδικτυακά σεμινάρια για γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» διοργανώνει διαδικτυακά  σεμινάρια για γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας με τίτλο: «Μεγαλώνοντας καλύτερα μαζί». Απευθύνονται σε γονείς/κηδεμόνες/φροντιστές (ανεξαρτήτου φύλου, κοινωνικό-οικονομικής κατάστασης, εργασιακής κατάστασης, εθνικότητας κ.ά.) που μεγαλώνουν παιδιά ηλικίας 0-5 χρονών και είναι μόνιμοι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς. Σκοπός της παρέμβασης είναι οι γονείς να υποστηριχθούν στο ρόλο τους, ενισχύοντας τις δεξιότητες τους που σχετίζονται με την εκπλήρωση του γονεϊκού τους ρόλου και συμβάλλοντας στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των μελών της οικογένειας, ώστε αυτά να μπορέσουν να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να πραγματώσουν το δυναμικό τους.

Οι συναντήσεις, διάρκειας μιας ώρας, θα πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα και Τρίτη, ώρες 17:00-18:00 για τους κατοίκους του Δήμου Παιονίας και 18:30-19:30 για τους κατοίκους του Δήμου Κιλκίς. Ξεκινούν στις 11 Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στις 16 Μαρτίου 2021.

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν. Το μόνο που χρειάζεται είναι οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο μέσω κινητού, υπολογιστή ή ταμπλετ. Συντονίστριες είναι η κα Έφη Γεωργακοπούλου και κα Μαρία Χατζηγεωργιάδου, ψυχολόγοι. Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα: α) να αναγνωρίσουν τους τρόπους με τους οποίους οι δικές τους συμπεριφορές και το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά τους επηρεάζουν την ανάπτυξη των τελευταίων, β) να μάθουν να χρησιμοποιούν κατάλληλες πρακτικές διαπαιδαγώγησης που αφορούν την πειθαρχία, οριοθέτηση, επίβλεψη και διαχείριση ενοχλητικών συμπεριφορών των παιδιών, γ) να αυξήσουν τη θετική αλληλεπίδραση με τα παιδιά τους και δ) να μάθουν να είναι υπεύθυνοι και να αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά τους, επιδεικνύοντας θετική/σωστή συμπεριφορά και αξίες. Στους γονείς που θα συμμετέχουν θα αποσταλεί  σχετικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή.

Οι γονείς για να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνουν φόρμα συμμετοχής σε αυτό το σύνδεσμο https://forms.gle/F2QcZMQm16TTw7Gf6 από τις 9 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2020.

Μετά τη δήλωση συμμετοχής, θα επικοινωνούμε μαζί τους για παροχή βασικών πληροφοριών, σχετικά με το πρόγραμμα των συναντήσεων και τον τρόπο σύνδεσης στην πλατφόρμα.  Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων για κάθε ομάδα 12 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.