«Εφηβεία: τα πολλαπλά της πρόσωπα». Δηλώστε συμμετοχή στο διαδικτυακό σεμινάριο για γονείς παιδιών εφηβικής ηλικίας

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» διοργανώνει διαδικτυακά σεμινάρια για γονείς παιδιών εφηβικής ηλικίας με τίτλο: «Εφηβεία: τα πολλαπλά της πρόσωπα». Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς/κηδεμόνες/φροντιστές/στριες (ανεξαρτήτως φύλου, κοινωνικό-οικονομικής κατάστασης, εργασιακής κατάστασης, εθνικότητας κ.ά.) που μεγαλώνουν παιδιά ηλικίας 12-17 χρονών και είναι μόνιμοι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς. Σκοπός της παρέμβασης είναι οι γονείς να υποστηριχθούν στο ρόλο τους, ενισχύοντας τις δεξιότητες τους που σχετίζονται με την εκπλήρωση του γονεϊκού τους ρόλου και συμβάλλοντας στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των μελών της οικογένειας, ώστε αυτά να μπορέσουν να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να πραγματώσουν το δυναμικό τους.

Οι συναντήσεις, διάρκειας 1,5 ώρας, θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, ώρες 18:00-19:30, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom. Ξεκινούν στις 6 Απριλίου και ολοκληρώνονται στις 22 Ιουνίου 2021.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Το μόνο που χρειάζεται είναι οι ενδιαφερόμενοι/ες να μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο μέσω κινητού, υπολογιστή ή ταμπλετ. Συντονίστρια είναι η κα Έφη Γεωργακοπούλου, ψυχολόγος. Οι γονείς μέσα στο σεμινάριο θα έχουν τη δυνατότητα: α) να αναγνωρίσουν τους τρόπους με τους οποίους οι δικές τους συμπεριφορές και το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά τους επηρεάζουν την ανάπτυξη των τελευταίων, β) να μάθουν να χρησιμοποιούν κατάλληλες πρακτικές διαπαιδαγώγησης που αφορούν την πειθαρχία, οριοθέτηση, επίβλεψη και διαχείριση ενοχλητικών συμπεριφορών των παιδιών, γ) να αυξήσουν τη θετική αλληλεπίδραση με τα παιδιά τους και δ) να μάθουν να είναι υπεύθυνοι/ες και να αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά τους, επιδεικνύοντας θετική συμπεριφορά, στάσεις και αξίες.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες για να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνουν φόρμα συμμετοχής σε αυτό το σύνδεσμο: https://forms.gle/at8viFkvuggbJ9pCA .

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021.

Μετά τη δήλωση συμμετοχής, θα ακολουθήσει επικοινωνία μέσω μέιλ για την παροχή βασικών πληροφοριών, σχετικά με το πρόγραμμα των συναντήσεων, το συμβόλαιο της ομάδας και τον τρόπο σύνδεσης στην πλατφόρμα. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 12 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε τηλεφωνικά στο 2341075311 και στο e-mail: egpsycho25@gmail.com.