«Το βέλος που δεν πληγώνει»: Θεατρική παράσταση για παιδιά στο Κιλκίς 19 Μαρτίου & στη Γουμένισσα 20 Μαρτίου 2018

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» με αφορμή τη συμπλήρωση 16 χρόνων λειτουργίας του στο Νομό Κιλκίς σας προσκαλεί στην παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο: «Το βέλος που δεν πληγώνει». Το έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου ζωντανεύει στη σκηνή από τη θεατρική ομάδα Χιλιοδένδρι, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του θεάτρου για παιδιά από το 2010 και δημιουργεί παραστάσεις υψηλής αισθητικής, χρησιμοποιώντας πρωτότυπους θεατρικούς κώδικες.

Τρεις φίλοι διχάζονται όταν δύο από αυτούς – με στόχο το προσωπικό τους κέρδος – δεν διστάζουν να εξαπατήσουν το λαό του βασιλείου επινοώντας μια ιστορία για έναν δράκο ατραξιόν που δήθεν ζει στον τόπο τους. Το σχέδιό τους πετυχαίνει! Τουρίστες από παντού συρρέουν στο βασίλειο για να δουν τον δράκο. Θα καταφέρει ο τρίτος φίλος να αποκαλύψει την απάτη; Τι θα συμβεί όταν εμφανιστεί ένας αληθινός δράκος; Η απληστία θα υπερισχύσει;

Μια ξεχωριστή παράσταση για παιδιά 4-12 ετών με χιούμορ, έντονη δράση, ευρηματικά σκηνικά και κοστούμια, μουσική, χορό, μάχες, δράκους και πολλές εκπλήξεις!

Το έργο -επίκαιρο όσο ποτέ- θα προβληματίσει τα παιδιά γύρω από τη σημασία ορισμένων ηθικών αξιών, όπως η αλήθεια, η δικαιοσύνη, η εντιμότητα,  η φιλία και η προσφορά δίχως ανταπόδοση, έννοιες, οι οποίες στις μέρες μας τείνουν να χάσουν τη σημασία τους, δίνοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι το «καλό» θα νικήσει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Κείμενο: Βασίλης Μαυρογεωργίου, Διασκευή-σκηνοθεσία: Σοφία Τσινάρη, Μουσική: Δημήτρης Παπαγεωργίου, Σκηνικά-κοστούμια: Βάγια Παρασκευά, Χορογραφίες: Ιωάννα Ταμπαξή. Παίζουν: Θάνος Αλεξίου, Παναγιώτης Γαβρέλας, Σοφία Τσινάρη.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς και το Δήμο Παιονίας.

Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο στο Κιλκίς και την Τρίτη 20 Μαρτίου, ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο στη Γουμένισσα.

Είσοδος ελεύθερη.